Splitska torta

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Splitska torta by Nera Nikolić Nera Nikolić
Splitska torta by Nera Nikolić Nera Nikolić

Splitska torta specijalitet je dalmatinske kuhinje, a recept za nju je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila naša čitateljica Nera Nikolić.


"Nemojte je načeti isti dan, pričekajte najmanje dva dana da kore malo omekšaju i ne čuvajte je u hladnjaku, već u hladnijoj prostoriji na 17 do 18 stupnjeva. Uživajte", napisala je.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

150 gsitno nasjeckanih oraha
150 gsitno nasjeckanih smokava
150 gsitno nasjeckanih grožđica
1naranča (naribana korica)
60 gglatkog brašna
150 gšećera
9bjelanjaka

Krema

9žumanjaka
130 gšećera u prahu
1 vrećicavanilin šećera
150 gmaslaca

Priprema

1 Napravite biskvit

Isjeckanom voću dodajte naribanu koricu naranče i brašno te dobro promiješajte.


Bjelanjke sa šećerom istucite u čvrsti snijeg i u njega zatim umiješajte smjesu s voćem i brašnom.


2 Ispecite

Smjesu ulijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva, oko 25 minuta. Ohlađen biskvit podijelite na tri jednaka dijela.


3 Napravite kremu

Pjenasto umutite šećer sa žumanjcima pa kuhajte na pari dok se smjesa ne zgusne. Kremu ostavite da se potpuno ohladi.


Pjenasto umutite maslac te mu dodajte kremu i dobro ih sjednite.


4 Složite tortu

Nafilajte biskvit te tortu na kraju ukrasite s malo otopljene čokolade i malo oraha.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.