Martinina mađarica

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Martinina mađarica by Martina Dod Martina Dod
Martinina mađarica by Martina Dod Martina Dod

Čitateljica Martina Dod je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila recept za mađaricu za koju tvrdi da je najbolja, donosimo ga u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
25

Tijesto

2jaja
70 gomekšalog maslaca
200 mlkiselog vrhnja 20% mm
200 gšećera
600 gglatkog brašna
1prašak za pecivo

Krema

1 lmlijeka
250 gmaslaca
7 žlicakakaa
5 žlicaglatkog brašna
250 gšećera
2vanilin šećera

Glazura

100 gčokolade za kuhanje
4 žliceulja
1 žlicameda

Priprema

1 Napravite tijesto

Izmiksajte jaja, maslac, vrhnje i šećer. Dodajte brašno i prašak za pecivo i umijesite rukama.


2 Ispecite

Zamijesite glatko tijesto i podijelite ga na 5 do 6 loptica. Svaku lopticu razvaljajte u pravokutni oblik i pecite 7 minuta na 180 stupnjeva.


3 Napravite kremu

600 ml mlijeka stavite kuhati s maslacem. Preostale sastojke, zajedno s preostalih 400 ml mlijeka, pomiješajte, i ukuhajte u zavrelo mlijeko s maslacem.


4 Nafilajte kore

Vrućom kremom nafilajte kore.


5 Napravite glazuru

Od navedenih sastojka napravite čokoladnu glazuru i prelijte ju preko kolača. Ostavite ju da se dobro ohladi prije posluživanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.