Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto - prvu u brašno utisnite maslac do mrvičaste strukture, pa dodajte i ostale i kratko zamijesite da nestanu grudice. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Sve sastojke za makovnjaču stavite u lonac, kuhajte 3-4 minute. Ostavite sa strane da se ohladi.
Mikserom izradite sir, a zatim umiješajte ostale sastojke.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga u pravokutni oblik lima za pečenje (otprilike 40x22 cm).
Razvaljano tijesto stavite na dno, stranice mogu biti malo uzdignute. Na to žlicom ravnomjerno rasporedite nadjev od maka, a zatim slijedi nadjev od sira.
Stavite kolač u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C na 50 minuta do sat vremena.
Dobro ga ohladite prije rezanja, najbolje prvo na sobnoj temperaturi, pa onda u hladnjak preko noći.