Na pari pjenjačom istucite žumanjke i šećer dok se ne ugriju, a zatim ih miksajte mikserom dok se sasvim ne ohlade. Smjesa se mora poduplati.
Špatulom polako u njih umiješajte brašno i vaniliju i pecite u nauljenom i pobrašnjenom kalupu na 180 stupnjeva dok biskvit ne dobije lijepu zlatnu boju - nožem provjerite je li pečeno.
U lončić stavite sve sastojke osim ruma i kuhajte još 15 minuta nakon vrenja. Kad se ohladi, dodajte rum.
Sirup je najbolje napraviti dan prije da se okusi lijepo prožmu. Ohlađen biskvit prerežite na pola i natopite sirupom.
U lončić stavite šećer s pola čaše vode da provre. U međuvremenu miksajte žumanjke pa polako uz rub zdjele ulijevajte tekućinu sa šećerom koja će termički obraditi žumanjke.
Miksajte dok se sve ne ohladi pa onda umiješajte maslac i 3 žličice instant kave razmućene u 2 žličice vode. Kremu kratko stavite u zamrzivač prije nego će se torta premazivati.
Pola biskvita kistom za kolače premažite sirupom pa stavite kremu. Poklopite drugom polovicom, premažite opet sirupom i stavite kremu. Ukrasite listićima badema i tortu stavite u frižider da se hladi.