Rolada s breskvama iz kompota

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Rolada s breskvama iz kompota by Ines Šaronić @inessaronic Ines Šaronić @inessaronic
Rolada s breskvama iz kompota by Ines Šaronić @inessaronic Ines Šaronić @inessaronic

Kolač koje su pekle sve mame i bake. Držao se zamotan u kuhinjsku krpu, namazan domaćim pekmezom. Pripada onim receptima koji su vječni i koji trebaju svima, koji se dijele i koji nikad ne izlaze iz mode.

Današnji recept za klasik u novom ruhu donosi Ines Šaronić.

Sastojci

Broj porcija
10
5jaja
100 gšećera
1vanilin šećer
1limun šećer
100 mlulja
100 gbrašna
1 žličicapraška za pecivo

Dodatno

200 gkrem sira
150 mlslatkog vrhnja

Priprema

1Umutite jaja i šećer pa dodajte ulje i brašno

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom, vanilin i limun šećerom. Ulje polako dodavajte u tankom mlazu u izmiksana jaja, a potom ručno umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.


2Stavite peći u zagrijanu pećnicu

Pecite u velikom limu od pećnice obloženom papirom za pečenje, na 180 stupnjeva, desetak minuta.


3Pečeni biskvit umotajte u kuhinjsku krpu

Pečeni biskvit skupa s papirom uvijte u vlažnu kuhinjsku krpu i pustiti da se ohladi.


4Izradite kremu

Krem sir izmiksajte pa dodati tekuće slatko vrhnje i umutite u kremu.


5Nadjenite roladu

Biskvit odmotajte iz krpe i u tankom sloju premažite s džemom od breskve ili marelice. Preko džema razmažite kremu od sira i po vrhu rasporedite narezane komadiće breskve. 


6Uvijte roladu i stavite na hlađenje

Roladu čvrsto uvijte, pa zamotajte u prozirnu foliju i ostavite 4-5 sati u hladnjaku da se dobro ohladi.