U posudi pomiješajte brašno (bilo koju kombinaciju koju želite), sol i kvasac. Tome dodajte vodu i kratko promiješajte da se sve zajedno poveže, možete rukom ili kuhačom.
Tako povezanu smjesu prekrijte krpom i ostavite da odstoji 12 do 16 sati, može i duže.
Nakon tog vremena, pobrašnite dasku/radnu plohu i istresite tijesto. Malo ga pobrašnite, kao i ruke, da se ne lijepi. Tijesto rukama raširite u pravokutnik, a zatim preklopite kao pismo, te ga malo oblikujte.
Krpu dobro pobrašnite brašnom, prebacite tijesto na krpu tako da vam preklopljena strana ostane dolje.
Zagrijte pećnicu zajedno s posudom u kojoj ćete peći kruh (emajlirana, gusena, vatrostalna) na 250 °C. Kad se pećnica i zdjela zagriju, u nju stavite kruh na način da je preklopljeni dio gore, poklopite i pecite cca 30 minuta.
Nakon tog vremena otklopite posudu, smanjite temperaturu na 200 °C i pecite još neko vrijeme da se kruh zarumeni i nastane korica.
Kad je kruh pečen, izvadite ga, zamotajte u krpu i ostavite da se tako ohladi.