U velikoj zdjeli pjenjačom pomiješajte brašno, kvasac i sol.
Dodajte toplu vodu i špatulom miješajte dok se svi sastojci ne sjedine u grubu kuglu tijesta. Nije potrebno mijesiti rukama.
Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom mjestu da se tijesto diže dva do tri sata, odnosno dok se ne udvostruči i postane puno mjehurića.
Tijesto možete peći odmah ili ga, za bogatiji okus, nakon dizanja staviti u hladnjak i do tri dana.
Veliki lim za pečenje lagano pobrašnite. Tijesto istresite na drugu pobrašnjenu radnu površinu.
Oštrim nožem ili rezačem za tijesto prerežite ga na pola. Svaki dio nježno oblikujte u duguljastu štrucu dugu otprilike 20-ak centimetara.
Štruce položite na pripremljeni lim, lagano ih prekrijte prozirnom folijom i pustite da se dižu još 45 minuta. U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 245°C.
Uklonite foliju sa štruca i oštrim nožem ih nekoliko puta zarežite po površini.
Lim sa štrucama stavite na srednju rešetku u zagrijanu pećnicu. Na dno pećnice stavite vatrostalnu posudu s otprilike dvije šalice kipuće vode i brzo zatvorite vrata. Para je ključna za hrskavu koricu.
Pecite 20-25 minuta, dok kruh ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Pečen je kad kucanjem po dnu zvuči šuplje.
Prije rezanja, kruh ostavite da se hladi na rešetki najmanje 20 minuta.