Puter štangice bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Puter štangice bez glutena
Puter štangice bez glutena

Najdraže nam slatko pecivo u verziji bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
8
300 gbrašna bez glutena
200 mltoplog mlijeka
70 gotopljenog maslaca
2 žlicevrhnja
1 vrećicakvasca
0,5 vrećicepraška za pecivo
2 žlicemeda
1 prstohvatsoli
25 gotopljenog maslaca za premaz

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U toplo mlijeko dodajte kvasac i med i pustite minutu da odstoji. U brašno dodajte sve preostale sastojke pa na kraju i mlijeko s kvascem i medom. Dobro izmiješajte žlicom pa pokrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom jedan sat.


Nakon toga tijesto premijesite na vrlo malo brašna pa podijelite na osam jednakih loptica. Svaku lopticu izvaljajte u oblik kruga i savijte rubove prema unutra pa zarolajte kao kiflu i prebacite u pleh.


2 Ispecite

Premažite ih otopljenim maslacem i zarežite par crta nožem pa pustite da odstoje 20 minuta. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta na 230 stupnjeva. Pečene pokrijte aluminijskom folijom deset minuta.