Burek s krumpirom bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Burek s krumpirom bez glutena by Suzana Sab Suzana Sab
Burek s krumpirom bez glutena by Suzana Sab Suzana Sab

Suzana Sab dala nam je recept za hrskavi burek s krumpirom bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

370 gbezglutenskog brašna
230 mlmlijeka bez laktoze (ili vode)
maslinovo ulje
maslac, rastopljeni

Nadjev

krumpir
mješavina začina
papar

Priprema

1Napravite tijesto

Od ukupne količine brašna odvojite 30 grama. Ostalih 340 grama brašna pomiješajte s mlijekom i to mikserom. Smjesu oblikujte i umotajte u prozirnu foliju. Ostavite da stoji 20-ak minuta.


2Razvaljajte tijesto

Pobrašnite podlogu na koju ćete prebaciti tijesto. Valjkom rastanjite tijesto.


3Dodajte nadjev

Naribani krumpir i luk začinite te njime nadjenite koru. Zarolajte u krug. Premažite maslinovim uljem.


4Pečenje

Pećnicu zagrijte na 230°. Stavite burek i smanjite na 190° i pecite 35 do 40 minuta bez otvaranja pećnice.


5Poslužite

Pečeni burek izvadite iz pećnice i prelijte otopljenim maslacem. Prekrijte krpom i ostavite 10 minuta da odstoji pa poslužite.

Suzana Sab
Suzana Sab
Svaki dan kuham, a jos cesce jedem 🙈 - bez glutena 👌🏻