Ciabatta kruh bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
3h
KompliciranostTežina
Cijena
Ciabatta kruh bez glutena  by Shutterstock Shutterstock
Ciabatta kruh bez glutena
Ciabatta kruh bez glutena
Ciabatta kruh bez glutena
Ciabatta kruh bez glutena
Ciabatta kruh bez glutena

Ciabatta kruh u bezglutenskoj verziji - trebat će vam malo strpljenja, ali na kraju se definitivno isplati.

Sastojci

Broj porcija
6
350 gbezglutenskog brašna
320 mlmlake vode
1suhi kvasac
1 žlicašećera
1 žličicasoli
maslac za premazivanje

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Kvasac aktivirajte u vodi, dodajte šećer i ostavite da nadođe. U zdjelu stavite brašno i sol, promiješajte pa dodajte dignuti kvasac.


Zamijesite tijesto koje će biti malo ljepljivo, ali nemojte dodavati brašno. Ostavite na toplom mjestu da se diže sat vremena.


Po isteku, ponovno premijesite tijesto i ostavite da se još jednom digne.


2 Ispecite

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Dignuto tijesto prebacite u kalup za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.


Nož umočite u brašno i nekoliko puta zarežite tijesto, a zatim ga dobro premažite maslacem. Stavite peći 35 do 40 minuta.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️