Bijeli kruh bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Bijeli kruh bez glutena
Bijeli kruh bez glutena

Svatko tko ne smije jesti gluten želi znati kako kod kuće napraviti ovakav kruh, evo jednostavnog recepta.

Sastojci

Broj porcija
1
400 mltople vode
1 vrećicasuhog kvasca
1 žlicašećera
1 žličicasoli
40 mlulja
380 gbrašna
maslinovo ulje za premazati

Priprema

1 Aktivirajte kvasac

U vodu dodajte kvasac i žlicu šećera, a zatim u posebnu posudu stavite brašno, sol i ulje te ulijte vodu sa kvascem i šećerom i žlicom dobro izmiješajte.


2 Zamijesite kruh

Tijesto zamijesite rukama i mijesite par minuta, a zatim ga pokrijte i ostavite na toplom mjestu otprilike jedan sat kako bi naraslo.


Pobrašnite površinu i premijesite tijesto, izvaljajte ga u pravokutnik, zatim zarolajte kao kiflu i pazite da su krajevi dobro utisnuti kako se ne bi odvojilo tokom pečenja.


Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite pokriveno na toplom još 30-45 minuta kako bi se kruh udvostručio.


3 Ispecite

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Nakon dizanja kruh lagano zarežite par puta te premažite maslinovim uljem. Pecite 15 minuta, a zatim smanjite pećnicu na 220 i pecite još 20 minuta.

Napomena

Stavite posudu s vrućom vodom na dno pećnice, s oko 400 ml vode. To će stvarati paru kako bi kruh ispao hrskav izvana i izgledao kao iz pekare.