Crni kruh bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Crni kruh bez glutena by Suzana Sab Suzana Sab

Suzana Sab dala nam je recept za domaći crni kruh bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

350 gbezglutenskog brašna
330 mlvode
40 mlbiljnog ulja
3 gkvasca
2 žlicesjemenki sikavice
1 žlicacrnog kima
3 žlicesuncokretovih sjemenki
1 žlicasjemenki bundeve

Priprema

1Pripremite sastojke

Izmiješajte suhe sastojke. Posebno pjenjačom izmiješajte mokre sastojke.


2Zamijesite tijesto

Sve sastojke spojite mikserom za izradu tijesta. Miksajte 15-ak minuta na usporenom programu. Ako nemate mikser za izradu tijesta onda prvo sastojke pomiješajte kuhačom, a potom umijesite rukom. Tijesto treba biti mekano.


3Ostavite na toplom da se diže

Kada ste umijesili tijesto prebacite ga u plastičnu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom da se diže dva sata.


4Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 250° zajedno s kalupom u kojem ćete peći kruh.


5Oblikujte kruh

Za vrijeme dok se pećnica zagrijava udvostručeno tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu. Oblikujte kruh bez previše pritiskanja, pokrijte krpom i ostavite još 20 minuta da se diže.


6Pecite 25 minuta

Kruh pecite oko 25 minuta. Nakon pečenja ga izvadite na krpu i prekrijte drugom.


7Poslužite

Kruh režite kada se potpuno ohladio i poslužite.

Suzana Sab
Suzana Sab
Svaki dan kuham, a jos cesce jedem 🙈 - bez glutena 👌🏻