Kruh oblak

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh oblak by Shutterstock Shutterstock

Ovi popularni kruščići imaju nizak udio ugljikohidrata, ne sadrže gluten i pogodni su za keto način prehrane.

Sastojci

Broj porcija
6
3jaja, sobne temperature
¼ žličicevinskog praška za pecivo
60 gkrem sira, sobne temperature
⅛ žličicesoli

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.


2Odvojite žumanjke od bjelanjaka

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i stavite bjelanjke u jednu zdjelu za miješanje, a žumanjke u drugu zdjelu za miješanje.


3Pripremite snijeg od bjelanjaka

U bjelanjke dodajte vinski prašak za pecivo i miksajte ručnim mikserom dok ne dobijete čvrsti snijeg ili oko 2 do 3 minute. Kad metlicu iz miksera umočite u bjelanjke i izvadite van, snijeg bi trebao ostati uspravan.


4Izradite žumanjke i krem sir

U zdjelu sa žumanjcima dodajte krem sir i sol. Miksajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.


5Pomiješajte dvije smjese

Pažljivo dodajte oko 1/3 snijega u smjesu žutanjaka. Pažljivo spojite dvije smjese, pazeći da se bjelanjci ne ispuhnu. Ponovite još dva puta s preostalim bjelanjcima, miješajte samo toliko da se smjese pomiješaju.


6Oblikujte diskove

Od smjese oblikujte diskove željene veličine i stavite ih na pripremljeni lim za pečenje. Ostavite dosta razmaka između kruščića.


7Ispecite u pećnici

Pecite 25 do 35 minuta ovisno o veličini vaših oblaka ili dok ne porumene. Počnite provjeravati kruh nakon 25 minuta jer se lako može prepeći.


Ostavite da se ohladi nekoliko minuta na limu za pečenje prije nego što ga stavite na rešetku za hlađenje. Kruščiće možete čuvati u zatvorenoj posudi do 3 dana.




Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.