Pomiješajte brašno, sol, ulje i ocat, u vodu dodajte kvasac i žlicu šećera i ostavite minutu da odstoji pa to dodajte u brašno, postepeno uz miješanje žlicom.
Miješajte dok se sastojci ne sjedine pa pokrijte i ostavite jedan sat na toplom mjestu da se udvostruči. Nakon toga stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i dodajte još 20 g brašna pa premijesite.
Tijesto oblikujte i stavite u posudu sličnu onoj u kojoj će se peći pa ga ostavite da se diže još pola sata.
Pećnicu s posudom zagrijte na 250 stupnjeva, posudu pobrašnite, a zatim u nju prebacite kruh, lagano ga zarežite, poklopite i pecite 25 minuta na 250 stupnjeva. Zatim pecite bez poklopca još 20 minuta na 240 stupnjeva.
Kruh možete peći u bilo kojem pekaču s poklopcem, a ako ga nemate, pecite ga u dubljoj posudi za pečenje pa poklopite aluminijskom folijom. Posuda mora biti dublja jer dosta kruh naraste.