Kruh bez glutena kao iz krušne peći

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh bez glutena kao iz krušne peći
Kruh bez glutena kao iz krušne peći

Ne morate imati krušnu peć da biste jeli ovakav kruh, uz par trikova možete ga svaki dan pripremati kod kuće.

Sastojci

Broj porcija
1
400 mltople vode
1 vrećicakvasca
1 žlicašećera
½ žličicesoli
50 mlulja
1 žlicaocta
350 gbrašna bez glutena
20 gbrašna bez glutena za premijesiti

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Pomiješajte brašno, sol, ulje i ocat, u vodu dodajte kvasac i žlicu šećera i ostavite minutu da odstoji pa to dodajte u brašno, postepeno uz miješanje žlicom.


Miješajte dok se sastojci ne sjedine pa pokrijte i ostavite jedan sat na toplom mjestu da se udvostruči. Nakon toga stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i dodajte još 20 g brašna pa premijesite.


2 Oblikujte i ispecite tijesto

Tijesto oblikujte i stavite u posudu sličnu onoj u kojoj će se peći pa ga ostavite da se diže još pola sata.


Pećnicu s posudom zagrijte na 250 stupnjeva, posudu pobrašnite, a zatim u nju prebacite kruh, lagano ga zarežite, poklopite i pecite 25 minuta na 250 stupnjeva. Zatim pecite bez poklopca još 20 minuta na 240 stupnjeva.


Kruh možete peći u bilo kojem pekaču s poklopcem, a ako ga nemate, pecite ga u dubljoj posudi za pečenje pa poklopite aluminijskom folijom. Posuda mora biti dublja jer dosta kruh naraste.