Sendvič pecivo bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Sendvič pecivo bez glutena
Sendvič pecivo bez glutena

Toliko fino i hrskavo, mirisno sendvič pecivo u verziji bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
7
350 gbrašna bez glutena
200 mltople vode
6 žlicatekućeg jogurta
5 žlicamaslinovog ulja
1 žličicameda
1 žličicasuhog kvasca
½ žličicesoli
½ žličicepraška za pecivo
1 žličicaalkoholnog octa
20 gbrašna bez glutena za premijesiti tijesto

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Vodu, kvasac i med promiješajte i ostavite da odstoji. U brašno dodajte preostale sastojke, a zatim i vodu s kvascem i sve zajedno sjedinite.


Tijesto dobro promiješajte sa žlicom, zatim mu dodajte još žlicu ulja, pokrijte ga i ostavite ga na toplom jedan sat da se udvostruči.


2 Oblikujte tijesto

Premijesite tijesto na 20 g brašna pa ga narežite na 6-7 jednakih loptica. Loptice oblikujte u ovalni oblik i složite ih na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.


Premažite ih maslinovim uljem, zarežite ih po dužini i pustite da se dižu dok se pećnica zagrije.


3 Ispecite

Pecite 25 minuta na 230 stupnjeva ili dok peciva ne poprime zlatnu boju. Na dno pećnice stavite posudu s vodom kako bi stvarala vlagu tijekom pečenja.