Brašno izmiješajte s kvascem. Posebno pomiješajte jogurt, vodu i ulje.
Mikserom za pravljene tijesta pomiješajte suhe i mokre sastojke. Stavite na spori program, neka se miješa 10 minuta. Ako nemate mikser za tijesto prvo sastojke pomiješajte kuhačom, a onda rukama mijesite tijesto.
Kada ste umijesili tijesto pokrijte ga plastičnom folijom i ostavite na toplom da se diže 90 minuta.
Kada je tijesto naraslo prebacite ga na podlogu. Napravite manje štruce, neka svaka teži 80 grama. Pobrašnite podlogu. Svaku štrucu razvaljajte u oblik valjka dug 20 do 30 cm. Neka krajevi budu oblikovani u špic. Zarolajte tijesto od špic dijela prema unutra.
Štruce prekrijte krpom koju ste pobrašnili i ostavite da se dižu još 45 minuta na kalupu za pečenje.
Pećnicu zagrijte na 250°. Rešetku stavite na višu razinu dok na donju razinu stavite tepsiju u koju ćete uliti oko 100ml vode. Upalite pećnicu na 15 minuta.
Štruce zarežite po sredini i premažite maslinovim uljem.
Nakon 15 minuta otvorite pećnicu i izvadite tepsiju s vodom. Pećnicu smanjite na 220° i štruce pecite 15 minuta pa poslužite.