Bezglutenski kruh od krumpira

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Bezglutenski kruh od krumpira
Bezglutenski kruh od krumpira
Bezglutenski kruh od krumpira

Krumpirov kruh skoro svakoga podsjeća na djetinjstvo i na baku, a ovo je recept za krumpirov kruh bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
6
300 gkrumpira
550 gbrašna bez glutena
60 gotopljenog maslaca
1suhi kvasac
320 mlmlake vode
1 žličicasoli

Priprema

1 Pripremite krumpir

Krumpir skuhajte u kori, ohladite ga i ogulite pa od njega napravite pire.


2 Zamijesite tijesto

Kvasac rastopite u vodi i ostavite da djeluje. Pomiješajte brašno i sol, dodajte rastopljeni maslac i zamijesite mikserom sa spiralnim nastavkom.


Dodajte kvasac i zamijesite tijesto te ga ostavite pokriveno pola sata. Dignuto tijesto premijesite, prebacite u namašćeni i pobrašnjeni kalup, pokrijte i ostavite još barem pola sata.


3 Ispecite

Kruh zarežite nožem i namažite maslacem prije pečenja. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a zatim smanjite na 180 i stavite peći kruh 40 do 45 minuta.


Pečeni kruh poprskajte vodom, pokrijte krpom i ostavite da se hladi, a kada se ohladi, narežite ga i poslužite.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️