Slagani kvasni burek bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Slagani kvasni burek bez glutena by Suzana Sab Suzana Sab

Suzana Sab dala nam je recept za slagani kvasni burek bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

250 gbezglutenskog brašna
230 mlmlijeka
30 mlulja
1 gkvasca

Punjenje

450 gmljevenog mesa
1veća glavica luka
1velika tikvica
papar
sol

Priprema

1Zamijesite tijesto

U brašno umiješajte kvasac, a potom izradite s mlijekom i uljem. Neka se pokriveno tijesto diže na toplom dva sata.


2Pripremite nadjev

Na tavi popržite luk i mljeveno meso. Dodajte malo vode i začine. Kada je meso poprženo dodajte naribanu tikvicu. Ostavite da se nadjev hladi.


3Razvaljajte tijesto

Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i dodajte još malo brašna kako vam se ne bi lijepilo. Napravite 5 kuglica. Svaku kuglicu stavite na pobrašnjenu podlogu i stanjite rukama najviše što ide. Potom valjkom dodatno stanjite kako biste napravili koru.


4Slaganje bureka

Koru stavite u tepsiju. Na koru stavite dio nadjeva. Slažite tako dok ne potrošite sve kore i nadjev. Premažite burek maslinovim ulje.


5Pečenje

Stavite burek u zagrijanu pećnicu na 200° i pecite 25 minuta.


6Poslužite

Kada je burek pečen ne vrh stavite tanjur i prekrenite. Pokrijte krpom kako bi omekšao. Poslužite nakon što je 5 minuta odstajao.

Suzana Sab
Suzana Sab
Svaki dan kuham, a jos cesce jedem 🙈 - bez glutena 👌🏻