Polubijeli kruh s integralnim heljdinim brašnom bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Polubijeli kruh s integralnim heljdinim brašnom bez glutena

Zdravija verzija kruha.

Sastojci

Broj porcija
1
400 mltople vode
120 gheljdinog integralnog brašna
310 gbrašna bez glutena
1 žličicasoli
1 žlicameda ili šećera
1 žlicaocta
70 mlmaslinovog ulja

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U vodu stavite kvasac i med i pustite da odstoji dok pomiješate brašno s preostalim sastojcima. Na kraju dodajte vodu s kvascem i sve dobro izmiješajte žlicom, pustite pet minuta da odstoji pa još jednom žlicom dobro izmiješajte.


Tijesto pokrijte prozirnom folijom i pustite da odstoji na toplom nekih 30-45 minuta dok se ne udvostruči.


2 Ispecite

Kalup za kruh pobrašnite pa u njega stavite tijesto te ga mokrim rukama lagano i nježno odlikujte. Zarežite nožem par puta i pobrašnite s heljdinim brašnom.


Staviti peći 20 minuta na 230 stupnjeva, a zatim još 25 minuta na 220 stupnjeva.