Bezglutenski uštipci

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Bezglutenski uštipci by Suzana Sab Suzana Sab

Suzana Sab donosi nam recept za uštipke bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gbezglutenskog brašna
150 mltople vode
100 mltoplog mlijeka
3 gkvasca
30 mlulja

Priprema

Tijesto

1Pripremite sastojke

Brašno izmiješajte s kvascem. Posebno umutite vodu, ulje i mlijeko.


2Miksajte

Mikserom pomiješajte suhe i tekuće sastojke.


3Ostavite da se diže

Tijesto prebacite u veću posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom da se diže (oko 2 sata).


4Razvaljajte tijesto

Na podlozi razvaljajte tijesto. Pokušajte bez dodavanja brašna. Što tijesto bude mekše više će se napuhati tijekom prženja.


5Pržite na ulju

Uštipke izrežite na jednake dijelove i pržite na vrelom ulju, ali smanjite plamenik.


6Poslužite

Uštipke izvadite na papirnati ubrus i poslužite tople.

Suzana Sab
Suzana Sab
Svaki dan kuham, a jos cesce jedem 🙈 - bez glutena 👌🏻