Kruh bez glutena sa suncokretovim sjemenkama

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
27min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 22min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh bez glutena sa suncokretovim sjemenkama
Kruh bez glutena sa suncokretovim sjemenkama

Ovaj recept za kruh bez glutena sa suncokretovim sjemenkama je savršen za sve one koji žele uživati u ukusnom i zdravom kruhu, a pritom izbjegavaju gluten.

Sastojci

Broj porcija
10

Za kvasac

500 mltople vode
1 kockabezglutenskog kvasca
1 žlicabijelog brašna bez glutena
1 žličicašećera

Za kruh

150 gsjemenki suncokreta
400 gtamnog brašna bez glutena
1 žličicasoli
2 žlicebučinog ulja
3 žlicebijelog bezglutenskog brašna, za posipanje podloge

Priprema

1Pripremite kvasac

U toplu vodu stavite kvasac, bijelo brašno bez glutena i šećer.


Ostavite da se diže.


2Umijesite tijesto

U velikoj zdjeli pomiješajte sjemenke suncokreta, tamno brašno bez glutena i sol.


Dodajte dignuti kvas i bučino ulje u suhe sastojke.


Prvo sve dobro promiješajte silikonskom lopaticom, a zatim dodatno umijesite na silikonskoj podlozi. Silikonska lopatica i podloga su potrebne da se tijesto ne lijepi.


Za umijesiti kruh, pospite podlogu s bijelim brašnom bez glutena.


3Oblikujte kruh

Oblikujte kruh i škarama napravite nekoliko rezova na vrhu.


Stavite kruh u nauljen kalup, pokrijte krpom i ostavite da se diže na toplom oko pola sata.


4Pecite u pećnici

Pecite 27 minuta na 200 stupnjeva.