Ciabatta peciva bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Ciabatta peciva bez glutena
Ciabatta peciva bez glutena
Ciabatta peciva bez glutena

Cibatta peciva su hrskava izvana, a tako mekana iznutra i idealna su za sve vrste sendviča.

Sastojci

Broj porcija
8
350 gbrašna bez glutena
250 mltople vode
1 žličicasuhog kvasca
1 žličicameda
½ žličicesoli
5 žlicatekućeg jogurta
40 mlmaslinovog ulja
1 žlicaocta

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U vodu dodajte kvasac i žličicu meda pa ostavite koju minutu da odstoji. U brašno dodajte preostale sastojke pa na kraju i vodu s kvascem i miješajte žlicom dok se ne sjedini. Miješajte još minutu.


Zdjelu omotajte prozirnom folijom i ostavite jedan sat na toplom mjestu, a nakon dizanja dobro pobrašnite površinu pa na nju stavite tijesto.


Tijesto nikako nemojte premijesiti nego samo prstima oblikujte pravokutnik i režite željeni oblik peciva, možete rezati veća ili manja peciva.


2 Ispecite

Tijesto zatim pažljivo prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ga maslinovim uljem po želji i ostavite da se diže još kratko dok se pećnica ne ugrije.


Pecite na 220-230 stupnjeva oko 20 do 25 minuta, do zlatne boje, a na dno pećnice stavite posudu s vodom kako bi stvarala vlagu dok se peciva peku.