U zdjelicu ulijte 110 ml mlake vode (1 čaša) pa dodajte 2 žlice brašna i u tome razmutite pola žličice meda.
Dodajte razmrvljeni kvasac i pustite da se diže 10 minuta.
U veću zdjelu stavite brašno, sol, maslinovo ulje pa dodajte dignuti kvasac.
Malo pomiješajte pa postepeno dodajte preostalu količinu tople vode i nastavkom za tijesto mikserom izmiksajte - lakše je mikserom jer se baš ne da lijepo "lupati".
Izmiksanom tijestu dodajte orahe i pomiješajte još jednom. Tijesto neka se diže 45 minuta.
Upalite pećnicu i zagrijte je na 200°C.
Tijesto stavite u pouljen i pobrašnjen duguljasti kalup, posujte orasima po vrhu pa ih rukom malo utisnite u tijesto. Tijesto na par mjesta zarežite škarama i pustite da se diže još malo, dok se pećnica sasvim ne ugrije.
Pecite oko pola sata - nožem probodite sredinu kako biste vidjeli je li kruh pečen iznutra.
Kruh držite zamotan u čistu kuhinjsku krpu i zatvoren u kutiju s poklopcem i moći ćete ga konzumirati nekoliko dana.