Pekarske kifle bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pekarske kifle bez glutena
Pekarske kifle bez glutena

Najmirisnije i najmekše, prefine pekarske kifle, isprobajte recept i uživajte u okusu.

Sastojci

Broj porcija
8
100 mltople vode
200 mltoplog mlijeka
1 vrećicakvasca
1 žlicameda
50 mlulja
1 čašicajogurta
400 gbrašna bez glutena
½ žličicesoli
½ žličicepraška za pecivo
1 žlicaocta

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Vodu i mlijeko izmiješajte s kvascem i medom i ostavite sa strane. U brašno dodajte sol i prašak za pecivo te ocat, dodajte i ulje i jogurt, promiješajte pa uz konstantno miješanje dodajte ranije promiješane mlijeko, vodu i kvasac.


Miješajte žlicom dok se smjesa ne sjedini, pokrijte i ostavite na toplom da se diže oko jedan sat. Tijesto zatim premijesite na otprilike 20 g brašna i odvojite ga na dva jednaka dijela pa ga razvaljajte.


2 Formirajte kiflice

Tijesto razvaljajte u veliki krug koji ćete zatim izrezati na 4 trokuta pa zarolajte kifle, a s drugim dijelom tijesta napravite isti postupak. Sveukupno od ovog tijesta ispadne osam kifli.


3 Ispecite

Kifle premjestite na pleh i premažite ih uljem. Ostavite ih još 10 minuta da dižu, a zatim ih pecite 20 do 25 minuta na 230 stupnjeva.