Kiflice bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Kiflice bez glutena
Kiflice bez glutena

Fine kiflice bez glutena u kojima će uživati svi.

Sastojci

Broj porcija
24

Kiflice

500 gbrašna bez glutena
400 mlmlijeka
50 mlulja
100 mltekućeg jogurta
3 žlicekiselog vrhnja
1 žlicasuhog kvasca
1 žličicašećera
1 žličicabrašna bez glutena

Premaz

1žutanjak
1 žlicamlijeka

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U posudu u kojoj ćete zamijesiti tijesto dodajte brašno. U posebnom loncu ugrijte mlijeko (ne smije biti vruće, već mlako). U mlijeko zatim dodajte kvasac, žličicu brašna i žličicu šećera te dobro umutite i ostavite poklopljeno dok se kvasac ne digne.


U posebnoj posudi pomiješajte ulje, jogurt i vrhnje, a zatim zajedno s kvascem ulijte u posudu u koju ste stavili brašno. Sada mikserom sa spiralnim nastavcima umijesite tijesto.


Tijesto pokrijte prozirnom folijom i ostavite sat-dva na toplom da odmori. Kada se udvostruči prebacite ga na nauljenu ili pobrašnjenu podlogu i prerežite ga na 6 dijelova.


2 Razvaljajte i formirajte kiflice

Ako vam se tijesto lijepi za ruke, ruke nauljite kako biste lakše rukovali samim tijestom. Svaki dio razvaljati rukama ili valjkom za tijesto, prepolovite nožem na 4 dijela i formirajte kiflice.


Pleh u kojem ćete peći kiflice obložite papirom za pečenje, na njega posložite kiflice i premažite ih umućenim žumanjkom kojemu ste dodali žlicu mlijeka.


3 Ispecite

Pecite na 200 stupnjeva otprilike 15 minuta.