Pizza bez glutena s kukuruznim brašnom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pizza bez glutena s kukuruznim brašnom

Jedan recept za sve ljubitelje hrskave korice na pizzi.

Sastojci

Broj porcija
8
320 gbrašna bez glutena
200 mlvode
50 mlmaslinovog ulja
100 mljogurta
½ žličicesoli
1 žličicašećera
1 žličicakvasca
½ žličicepraška za pecivo

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

U vodu stavite kvasac i šećer i ostavite minutu da odstoji. U posebnoj posudi u brašno dodajte sol, prašak za pecivo, ulje i jogurt, a zatim i vodu s kvascem i dobro sjedinite. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na toplome da odstoji.


2 Premijesite tijesto

Tijesto premijesite na 30 grama kukuruznog brašna, pa ga prepolovite na dva jednaka dijela, oblikujte u krug i lagano prstima oblikujte u oblik pizze. Prstima lagano utisnite tijesto (osim rubova) do željene debljine, rubovi moraju biti malo deblji.


3 Ispecite

Prebacite na pleh koji ste pobrašnili s kukuruznim brašnom. Na tijesto stavite nadjev po želji pa ispecite.