U zdjelu stavite 200 ml tople vode i dodajte šećer. Promiješajte dok se šećer ne otopi. Dodajte vrećicu suhog kvasca u i promiješajte.
Ostavite kvasac da odstoji 10 minuta kako bi se aktivirao i zapjenio.
U drugu zdjelu stavite brašno i dodajte sol. Promiješajte da se sastojci sjedine.
Dodajte maslinovo ulje.
Ulijte kvasac i vodu u zdjelu s brašnom i uljem te miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto je potrebno mijesiti 15-20 minuta.
Podijelite tijesto na manje komade, ovisno o veličini lepinja koje želite.
Oblikujte svaki komad tijesta u kuglicu.
Kuglice tijesta stavite na lim za pečenje, ostavljajući dovoljno prostora između svake kako bi se mogle rastegnuti.
Kuglice pokrijte krpom i ostavite da se dižu 30 minuta.
Umutite žumanjak i pomiješajte ga s maslinovim uljem.
Premažite smjesu žumanjka i maslinovog ulja po vrhu svake lepinje.
Pospite lepinje nasjeckanim češnjakom.
Lepinje pecite 20 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 220 stupnjeva ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.