Speculaas kolač

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Speculaas kolač
Speculaas kolač
Speculaas kolač
Speculaas kolač
U starom, originalnom receptu za "Kolač s keksima" koristi se puding od vanilije i Petit beurre keksi, a ja sam ga rekreirala u zimskoj, blagdanskoj varijanti sa Speculaas keksima i novim Dr.Oetker Creative puddingom okusa Salted caramel.

Sastojci

Broj porcija
8

Krema

2pudinga Dr. Oetker Creative pudding Salted caramel
500 mlmlijeka
10 žlicašećera
2 žlicebrašna
3žumanjka
200 gmaslaca

Šaum

3bjelanjka
100 gšećera
nekoliko kapi octa

Dodatno

24Speculaas keksa
100 mlhladne kuhane crne kave

Priprema

1 Krema

Za kremu pomiješajte suhe sastojke i ukuhajte u vruće mlijeko.


U original receptu žumanjci se naknadno umiješaju u hladnu kremu, međutim kako svi pomalo zaziremo od sirovih žumanjaka ja sam ih dodala ranije i skuhala zajedno s ostalim sastojcima.


Kuhanu kremu dobro ohladite i dodajte 200 g maslaca i sve dobro umutite. To je ova tamnija krema dolje.


2 Šaum

Za šaum dobro umutite bjelanjke, šećer i nekoliko kapi octa. Šaum kuhajte na pari uz miješanje mikserom cca 10 minuta.


3 Složite

Preostaje vam još slaganje kolača, a nakon toga vrlo brzo i degustacija.


Na tacnu složite 8 (2x4) keksa umočenih u hladnu crnu kavu, premažite puding kremom, ponovite red keksa, premažite šaumom i ponovite treći red keksa.

jeanne