Medenjaci s bundevom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Medenjaci s bundevom
Medenjaci s bundevom
Medenjaci s bundevom
Medenjaci s bundevom
Medenjaci s bundevom
Ako ste ljubitelj bundeve kao ja, onda i bundeva može biti jedan od sastojaka medenjaka. Inače obožavam začin za medenjake, a u ovoj kombinaciji s bundevom tijesto je toliko fino da nisam mogla odoljeti pojesti dio još dok sam izrezivala oblike. Ako se i vama sviđa ideja o bundevi u medenjacima, isprobajte, nećete požaliti.

Sastojci

Broj porcija
12
380 gglatkog brašna
2 žlicekakaa
½ žličicepraška za pecivo
¼ žličicesoli
150 gmuscovado/smeđeg šećera
1vrećica rum šećera
120 gmaslaca
60 mlmeda
80 gpirea od bundeve (pečene ili kuhane, po izboru)
1jaje
2½ žličicezačina za medenjake

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Umutite maslac sa šećerom, dodajte med, jaje i pire od bundeve, još kratko umutite te dodajte sve ostale suhe sastojke.


2 Izrežite oblike

Umijesite kompaktno tijesto i ostavite ga na hladnom nekoliko sati. Nakon hlađenja razvaljajte tijesto na debljinu cca 0.5 cm i izrezujte oblike prema želji.


3 Pecite i ukrasite

Pecite ih na 180°C točno 7 minuta.


Nakon što ih ispečete ostavite ih nekoliko minuta da se ohlade jer su još uvijek mekani i krhki, a nakon toga ih premjestite na ravnu površinu da se potpuno ohlade.


Ovi medenjaci su odmah mekani i možete ih jesti isti tren. Po želji možete ih i ukrašavati royalicing glazurom.

jeanne