Žumanjke odvojite od bjelanjaka (žumanjci idu u tijesto, bjelanjci ne). Dodajte im šećer i izmiksajte.
Lagano dodajte i maslac, mast, vanilin šećer te ribanu koricu od pola limuna.
Dodajte ostalo (osim lješnajak/badema/oraha) pa zamijesite tijesto koje ne smije biti ni tvrdo, a ni premekano skroz.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Bjelanjke samo malo izmiješajte vilicom - trebaju vam za umakanje kuglica.
Pripremite mljevene orašaste plodove u duboki tanjur (ja sam koristila bademe).
Od tijesta radite kuglice (ja sam vagala, svaka teži 10 grama).
Kuglicu od tijesta uvaljajte u bjelanjak, pa u bademe.
Slažite ih u pleh obložen masnim papirom.
Pecite se na 170°C 20 do 25 minuta.
Kad se ohlade u potpunosti, spajajte topljenom čokoladom, čokoladnim namazom poput Nutelle ili nečim trećim.