Krešenti

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Krešenti
Krešenti
Krešenti

Sastojci

Broj porcija
8
2jaja
100 gmaslaca
100 gmasti
80 gšećera
2vanilin šećera
pola korice limuna
1 žlicaruma
3 gpraška za pecivo
320 gglatkog brašna
200 gbadema, oraha ili lješnjaka

Priprema

1 Pripremite tijesto

Žumanjke odvojite od bjelanjaka (žumanjci idu u tijesto, bjelanjci ne). Dodajte im šećer i izmiksajte.


Lagano dodajte i maslac, mast, vanilin šećer te ribanu koricu od pola limuna.


Dodajte ostalo (osim lješnajak/badema/oraha) pa zamijesite tijesto koje ne smije biti ni tvrdo, a ni premekano skroz.


Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.


2 Pripremite ostalo

Bjelanjke samo malo izmiješajte vilicom - trebaju vam za umakanje kuglica.


Pripremite mljevene orašaste plodove u duboki tanjur (ja sam koristila bademe).


3 Oblikujte

Od tijesta radite kuglice (ja sam vagala, svaka teži 10 grama).


Kuglicu od tijesta uvaljajte u bjelanjak, pa u bademe.


4 Ispecite

Slažite ih u pleh obložen masnim papirom.


Pecite se na 170°C 20 do 25 minuta.


5 Spajajte po dvije

Kad se ohlade u potpunosti, spajajte topljenom čokoladom, čokoladnim namazom poput Nutelle ili nečim trećim.