Keksići s bademima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Keksići s bademima  by Shutterstock Shutterstock

Ako volite mirisne, orašaste keksiće koji se tope u ustima, ovi badem keksići savršeni su izbor za vas. Priprema je jednostavna, a rezultat su divno aromatični kolačići koji će unijeti toplinu uz svaku šalicu kave ili čaja.

Sastojci

Broj porcija
20
200 gbademovog brašna
80 gšećera
1bjelanjak
1 žličicaekstrakta od vanilije
1 prstohvatsoli
1žumanjak (za premazivanje)
30 glistića badema (za posipanje)

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 170 °C (gornje i donje grijanje) i obložite lim papirom za pečenje.


2 Pomiješajte sastojke

U zdjeli pomiješajte bademovo brašno, šećer i prstohvat soli.


3 Umijesite tijesto

Dodajte bjelanjak i ekstrakt badema te mijesite dok se ne formira mekano, ali ne previše ljepljivo tijesto.


4 Oblikujte kuglice

Oblikujte kuglice veličine oraha (oko 20 komada) i lagano ih spljoštite.


Kekse posložite na lim, premažite ih žumanjkom i pospite listićima badema.


5 Ispecite

Pecite 15–18 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Ohladite ih na rešetki prije posluživanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.