Pomiješajte brašno, gustin, prašak za pecivo i sol i dobro promiješajte.
Miksajte smeđi i bijeli šećer s maslacem, do kremaste teksture. Umiješajte jaje i žutanjak, ekstrakt vanilije, pa dodajte suhe sastojke i mrvice čokolade.
Koristeći žlicu ili žlicu za sladoled, formirajte kolačiće. Ako koristite žlicu, za jedan kolačić će vam biti potrebna 1.5 žlice smjese. Posložite ih na papir za pečenje, s razmakom oko 7 cm između kolačića.
Pecite 12-13 minuta na 170°C, kolačići će izvana biti smeđi, a sredina će im biti mekana. Ostavite da se prohlade 5 minuta, a onda po želji utisnite mrvice čokolade u kolačiće.
Uzmite po jedan kolačić i na njega stavite kuglicu sladoleda, poklopite i lagano pritisnite kako bi sladoled ispunio oba kolačića. Kada je formiran, uvaljajte u komadiće čokolade, isjeckane lješnjake ili dodatke po želji.
Prije posluživanja zamrznite na 3 sata, a zamrznute ih možete držati do 3 mjeseca.