Palačinke od heljdinog brašna s trešnjama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Palačinke od heljdinog brašna s trešnjama

Vrlo ukusan i zdrav desert, a brzo gotov.

Sastojci

Broj porcija
5

Palačinke

250 gheljdinog brašna
450 mlmlijeka
2jaja
½ žličicesoli
aroma vanilije
1 žličicaruma

Nadjev

500 gtrešanja
2 žličicebrezinog šećera (može i bijeli)
½ žličicecimeta
0,5čepa ruma

Posip

šećer
cimet

Priprema

1 Pripremite smjesu

Pomiješajte jaja i mlijeko pa ih dodajte u zdjelu s brašnom i stavite sol, rum i vaniliju. Miksajte i neka odstoji pola sata.


2 Pripremite nadjev

Operite trešnje i izvadite im koštice. U lončić stavite trešnje i šećer. Kuhajte na srednjoj vatri dok ne omekšaju i sok ne ispari - ali ne sasvim. Ohlađenim trešnjama dodajte rum i cimet.


3 Ispecite i napunite palačinke

Ispecite palačinke, stavite nadjev, preklopite i ukrasite trešnjama. Po želji posujte mješavinom cimeta i šećera.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog