Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
Miksajte maslac i smeđi šećer do kremaste teksture, dodajte jaje i vanilin šećer, pa umiješajte suhe sastojke. Miksajte dok ne dobijete glatku teksturu, a onda smjesu izvadite i podijelite na dva dijela.
Pecite jedno, pa drugo tijesto, 10-15 minuta na 190°C.
Voće stavite u posudu zajedno sa šećerom i limunovom koricom. Lagano kuhajte 2-3 minute i u isto vrijeme izgnječite voće tako da pusti sok. Pomiješajte gustin s limunovim sokom i dodajte voću, pa kuhajte još 1 minutu da se zgusne. Ohladite.
Jedno tijesto premažite voćnim nadjevom, a drugo sladoledom, pa ih oprezno spojite i pritisnite sve strane. Umotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na 2 sata.
Prije konzumiranja izrežite na željen broj komada, i po želji ukrasite čokoladnim mrvicama ili preljevom.