U većoj zdjeli pjenasto izmiksajte maslac, šećer u prahu i vanilin šećer dok smjesa ne postane lagana i kremasta. Dodajte jaje i kratko promiješajte da se sve sjedini.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu s maslacem i miješajte dok ne dobijete glatko, mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke.
Oblikujte kuglice veličine velike žlice (otprilike 25 g svaka) i slažite ih na lim obložen papirom za pečenje.
Ostavite malo razmaka između svake kuglice jer će se tijekom pečenja lagano raširiti.
Po želji, svaku kuglicu možete lagano pritisnuti prstom ili vilicom – to će pomoći da se ravnomjernije raspucaju.
Pećnicu zagrijte na 180°C (gornje i donje grijanje). Pecite 13-15 minuta, odnosno dok rubovi ne poprime blagu zlatnu boju.
Ostavite keksiće da se ohlade na rešetki – svježe iz pećnice su mekani, ali će se hlađenjem lijepo učvrstiti i postati prhki.