Izvadite sve sastojke da se temperiraju na sobnu temperaturu.
Maslac pjenasto izradite pa mu dodajte obje vrste šećera i sve izradite u glatku smjesu.
Dodajte jedan po jedan žumanjak, prstohvat soli i limunovu koricu.
Dodajte brašno i mljevene bademe. Umijesite tijesto, ali ga nemojte previše mijesiti da se masnoća ne otapa.
Tijesto podijelite u 2 ili tri dijela i malo spljoštite valjkom pa zamotajte u prozirnu foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto do otprilike pola centimetra debljine.
Izrezujte kalupom kekse.
Pazite da imate jednak broj donjih i gornjih keksića s rupom.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Kekse slažite na lim obložen masnim papirom pa pecite nekih 10 do 12 min, ovisno o pećnici. Ne smiju potamniti.
Ostavite da se ohlade pa gornje kekse (s rupom) pospite šećerom u prahu.
Spojite po dva keksa pekmezom. Ja sam koristila domaće pekmeze od marelice, šljive i višnje.
I ono najbitnije, uživajte u pripremi ovih slastica s dragim osobama!