Išleri

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Išleri
Išleri
Išleri

Zgodni zalogajčići s čokoladom.

Sastojci

Broj porcija
28

Tijesto

80 gšećera
140 gsvinjske masti (može i maslac)
250 goštrog brašna
2reda otopljene čokolade
1žumanjak

Krema

3jaja
4 žlicešećera
1vanilin šećer
250 mlmlijeka
150 gmaslaca

Glazura

100 gtamne čokolade
1 žlicamaslaca
5 žlicavode
1 žlicašećera

Priprema

1 Napravite tijesto

U zdjelu stavite sve sastojke i umijesite tijesto. Ostavite ga da odmori oko 30 minuta.


Zatim ga razvaljajte što tanje, oko 0.5 cm, izrežite krugove, poslažite na pleh obložen masnim papirom.


Pecite oko 4 minute na 250°C i ostavite ih da se ohlade.


2 Skuhajte kremu

U zdjelu koju ćete koristiti za kuhanje umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom.


Polako dodajte brašno i kada se sve sjedini ulijte 250 ml mlijeka. Stavite da se lagano kuha.


Kada se jako zgusne, skinite sa vatre i stavite na hlađenje. U hladno dodajte maslac i dobro izradite.


3 Prelijte glazurom

Otopite sve sastojke na pari. Ukrasite išlere.

Ksenija
Ksenija