Baci di dama s Nutellom

Vrijeme pripremePriprema
3h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Baci di dama s Nutellom by Shutterstock Shutterstock

Baci di dama u prijevodu znači ‘damin poljubac’. Ovi keksi fenomenalnog okusa prženih lješnjaka i čokolade prilično su jednostavni za napraviti.

Sastojci

Broj porcija
8

Keksi

110 gšećera
150 gbrašna
130 gmaslaca
150 goguljenih i prženih lješnjaka
1mahuna vanilije
soli
1ribana korica naranče po želji

Nadjev

150 gNutelle ili čokolade po izboru
50 gprženih mljevenih lješnjaka

Priprema


1 Napravite smjesu za kolačiće

Sameljite lješnjake i šećer u što finiji prah. U drugoj posudi pomiješajte brašno i maslac. Dodajte samljevene lješnjake i šećer, vaniliju, naribanu narančinu koricu i prstohvat soli.


Zamijesite tijesto i formirajte ga u kuglu. Omotajte je prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 2 do 3 sata.


2 Pripremite kolačiće za pečenje

Ohlađeno tijesto podijelite na manje komade, formirajte ih u kobasicu pa izrezujte male komadiće teške oko 7 g i formirajte ih u kuglicu među dlanovima.


Kuglice poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, vodite računa o razmaku, ostavite oko 2 cm između svake kuglice. Lim s kuglicama odložite u hladnjak na još pola sata, a u međuvremenu zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.


3 Ispecite kekse

Pecite kekse dvadesetak minuta ili dok uz donji rub ne uhvate vrlo nježnu boju. Izvadite ih iz pećnice i ohladite.


4 Nadjenite nadjevom

Nutellu i mljevene pržene lješnjake dobro promiješajte. Stavljajte po žličicu čokolade na jednu polovicu keksića pa ih poklopite drugom polovicom.


Ako želite umjesto Nutelle za nadjev otopite čokoladu nad parom ili u mikrovalnoj pećnici, pa isto pomiješajte s mljevenim prženim lješnjacima.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.