Sameljite lješnjake i šećer u što finiji prah. U drugoj posudi pomiješajte brašno i maslac. Dodajte samljevene lješnjake i šećer, vaniliju, naribanu narančinu koricu i prstohvat soli.
Zamijesite tijesto i formirajte ga u kuglu. Omotajte je prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 2 do 3 sata.
Ohlađeno tijesto podijelite na manje komade, formirajte ih u kobasicu pa izrezujte male komadiće teške oko 7 g i formirajte ih u kuglicu među dlanovima.
Kuglice poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, vodite računa o razmaku, ostavite oko 2 cm između svake kuglice. Lim s kuglicama odložite u hladnjak na još pola sata, a u međuvremenu zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
Pecite kekse dvadesetak minuta ili dok uz donji rub ne uhvate vrlo nježnu boju. Izvadite ih iz pećnice i ohladite.
Nutellu i mljevene pržene lješnjake dobro promiješajte. Stavljajte po žličicu čokolade na jednu polovicu keksića pa ih poklopite drugom polovicom.
Ako želite umjesto Nutelle za nadjev otopite čokoladu nad parom ili u mikrovalnoj pećnici, pa isto pomiješajte s mljevenim prženim lješnjacima.