Prerežite mahunu vanilije na dva dijela pa ostružite sjemenke i pomiješajte ih s brašnom. Izmiksajte šećer i žumanjke pa dodajte prstohvat soli, mljevene bademe i na kraju listiće maslaca sobne temperature. Kratko umijesite da nastane glatko tijesto pa stavite u hladnjak na najmanje pola sata.
Od tijesta napravite 50ak malih kiflica tako da od velike kugle tijesta otrgnete komadić, razvaljate ga između dlanova u valjak i oblikujete u kuflicu.
Oblikovane kiflice posložite na papir za pečenje jednu pored druge, ali ne smiju se dodirivati.
Pecite ih između 12 i 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.
Na pari otopite maslac, dodajte nasjeckanu čokoladu i miješajte dok ne nastane jednolična smjesa. Maknite s vatre i umiješajte ulje.
Vrhove kiflice uronite u pripremljenu glazuru, razmaknute stavite na papir za pečenje kako se ne bi zalijepile i ostavite ih da se suše barem 2 sata.