Kolač od bjelanjaka

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač od bjelanjaka by Shutterstock Shutterstock


Ovaj kolač je bogata kombinacija suhog voća, tri vrste čokolade i orašastih plodova.

Sastojci

Broj porcija
10
200 mlbjelanjaka (5-6 većih jaja)
100 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
200 gbrašna
200 gsuhog voća (grožđice, brusnice, suhe šljive, marelice, smokve...)
200 gmješavine bijele, mliječne i crne čokolade
100 gorašastih plodova (bademi, lješnjaci, orasi...)
100 gmaslaca
Naribana korica jednog limuna

Priprema

1Pripremite sastojke

Suho voće, orašaste plodove i čokoladu nasjeckajte na komadiće.


Pećnicu prethodno zagrijte na 170 stupnjeva.


2Izmiksajte bjelanjke

U posudi izmiksajte bjelanjke, postupno dodajući šećer i vanilin šećer.


Kada dobijete jednoličnu smjesu, uz pomoć miksera umiješajte prosijano brašno.


3Dodajte suho voće, čokoladu i orašaste plodove

U dobivenu smjesu, uz pomoć lopatice, dodajte nasjeckano suho voće, čokoladu i orašaste plodove.


Na kraju dodajte omekšani maslac i naribanu limunovu koricu.


4Ispecite u pećnici

Pripremljenu smjesu izlijte u nauljen i pobrašnjen kalup za pečenje (dimenzija približno 21x11 cm).


Kolač pecite na 170 stupnjeva oko 40 minuta.


5Poslužite

Pečeni kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Po želji, pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.