Raffaello kuglice od 4 sastojka

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
35min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Raffaello kuglice od 4 sastojka by Shutterstock Shutterstock

Brze kuglice s kokosom i bijelom čokoladom.

Sastojci

Broj porcija
20

Smjesa za kuglice

500 gbijele čokolade
250 mlslatkog vrhnja
300 gkokosa

Dodatno

200 gbadema za u sredinu
100 gkokosa za uvaljati kuglice

Priprema

1 Napravite smjesu

Slatko vrhnje zagrijte, ali nemojte da zakipi.


U jednu posudu stavite nasjeckanu bijelu čokoladu pa je prelijte zgrijanim slatkim vrhnjem i miješajte pjenjačom da nastane glatka smjesa.


Dodajte kokos, dobro promiješajte i pustite da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi.


Kad se prohladila, preselite smjesu u hladnjak na par sati da se potpuno stegne.


2 Blanširajte bademe

Bademe stavite u lonac i ulijte vode tek toliko da ih prekrije.


Kad zakuha maknite s vatre, isperite hladnom vodom i odmah gulite tako da prstima stisnete svaki badem, on će iskočiti van.


3 Oblikujte

Žličicom vadite komad po komad smjese pa oblikujte kuglice, a u sredinu svake stavite po jedan blanširani badem.


4 Uvaljajte u kokos i ohladite

Svaku kuglicu punjenu bademom uvaljajte u šećer i stavite na tacnu ili lim za pečenje koji vam stane u hladnjak pa ih složite jednu do druge i stavite na hlađenje.


Ove Raffaello kuglice možete osim u hladnjaku držati i na nekom drugom hladnom mjestu u kući.


Bitno je da nisu kod radijatora ili gdje je jako toplo jer su od slatkog vrhnja i bijele čokolade, a te su namirnice osjetljive na toplinu.

Ana Korenic