U zdjeli razmrvite kvasac u mlakom mlijeku. Dodajte šećer i brašno te dobro promiješajte.
Ostavite smjesu kvasca da stoji na toplom mjestu oko 10-15 minuta. Tijekom tog vremena, kvasac će početi reagirati s šećerom i brašnom, stvarajući mjehuriće i pjenastu površinu. To je znak da je kvasac aktivan i spreman za daljnju upotrebu.
U zdjeli pomiješajte brašno, mast i jaja s aktiviranim kvascem.
Zamijesite glatko tijesto miješajući sve sastojke dok se ne formira homogena smjesa koja nije ljepljiva.
Tijesto zamotajte u čistu kuhinjsku krpu, pa ga potopite u hladnu vodu.
Neka odstoji 2 sata, dok se ne napuhne i podigne na površinu vode.
Tijesto izvadite iz vode i razvaljajte valjkom za tijesto u oblik pravokutnika, debljine otprilike 0.5 centimetra.
Nanesite odabrani namaz (npr. pekmez) ravnomjerno preko tijesta.
Zatim, od kraja tijesta počnite kotrljati prema suprotnom kraju, formirajući valjak ili rolat.
Kada dobijete valjak, možete ga rezati na manje komade debljine koja vam odgovara kako biste formirali kiflice. Obično se valjak reže na komade širine oko 2-3 centimetra.
Svaki komad tijesta oblikujte u kiflicu tako da ga lagano savijate u oblik kiflice, s krajevima okrenutim prema unutra.
Složite u lim za pečenje i ostavite da stoji još nekih 15 minuta.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 20-30 minuta ili tako da su kiflice pečene, ali još uvijek svijetle.
Prilagodite vrijeme pečenja prema svojoj pećnici i pratite vizualne znakove pečenja kako biste dobili željeni rezultat.
Kada su gotove, uvaljajte ih u šećer u prahu dok su još vruće.