Mekane breskvice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Mekane breskvice

Još malo i bliži nam se Božić pa evo jedan prigodan recept za jako ukusne breskvice koje svi jako volimo.

Sastojci

Broj porcija
60

Tijesto

3jaja
180 gšećera
2praška za pecivo
1vanilin šećer
230 mlulja
500 gglatkog brašna
Nadjev:

Nadjev

mrvice od izdubljenih breskvica
100 gmljevenih petit keksa
2rum-šećera
1vanilin šećer
5 žlicapekmeza
100 gotopljene čokolade
100 mlmlijeka
aroma maline

Priprema

1 Ispecite breskvice

Pomiješajte sve sastojke osim brašna i u to dodajte tek par žlica glatkog brašna - od ove navedene količine. Smjesu stavite u hladnjak na sat vremena.


Nakon jednog sata izvadite i dodajte preostalo brašno te umjesite glatko tijesto.


Oblikujte kuglice veličine po želji. Najbolje je da ne budu premale kako se ne bi raspuknule kada idete maknuti sredinu, ali ni prevelike jer je nezgodno ako se ne mogu pojesti u dva zalogaja.


Stavite ih malo razmaknute na papir za pečenje, kojim ste obložili lim za pečenje. Prvih 10 minuta pecite na 100°C, zatim pojačajte na 200°C i pecite jos 10 minuta.


2 Napravite nadjev i spojite

Za nadjev sve sastojke pomiješajte i punite izdubljene polovice breskvica. Pripremite aromu maline ili bilo koje druge s malo vode.


Možete koristiti silikonsku četkicu umjesto da umačete napunjene breskvice u razrijeđenu aromu.


Na kraju ih uvaljajte u kristal-šećer. Ostavite preko noći da se izvana osuše, a iznutra omekšaju.

danijela48