Slana torta s tramezzini kruhom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Slana torta s tramezzini kruhom
Slana torta s tramezzini kruhom
Slana torta s tramezzini kruhom
Jedna vrlo ukusna slana torta za sve prilike, vesela i šarena kao proljeće.

Sastojci

Broj porcija
10
1pakovanje tramezzini kruha (bijeli toast kruh)
6tvrdo kuhanih jaja
300 gmajoneze
22 kisela vrhnja (12% m.m.)
300 gkuhane šunke
150 gkuhane mrkve i graška
200 gribanog tvrdog sira
sol, papar
vlasac i cherry rajčice za dekoraciju

Priprema

1 Pripremite sastojke

Jaja tvrdo skuhajte, ohladite, oljuštite i narežite na ploške. Umutite zajedno majonezu i kiselo vrhnje, posolite i popaprite po želji.


Mrkvu narezanu na ploške i grašak skuhajte, tvrdi sir naribajte na veličinu prema želji. Ja sam koristila 5 šnita kruha, a vi možete onoliko koliko ima vaše pakiranje pa prema tom broju podijelite smjesu majoneze i vrhnja kako bi vam bila jednako raspoređena na sve ploške (cca 4-5 velikih žlica/plošku).


Svakako ostavite i dio smjese za premazati tortu gore i okolo.


2 Složite tortu

Prvu šnitu tramezzini kruha položite na pladanj na kojem ćete poslužiti tortu, premažite dijelom smjese majoneza-vrhnje, pospite dijelom naribanog sira i slažite nadjeve – grašak-mrkva, sljedeći sloj - tvrdo kuhana jaja, sloj nakon toga šunka, pa opet sloj jaja, i sloj mrkva-grašak.


Naravno, između svakog nadjeva ide šnita kruha premazana smjesom majoneza-vrhnje i posipana ribanim sirom. Kad ste potrošili sav nadjev, premažite gorju plohu torte i njene stranice, te dekorirajte vlascem, mini rajčicama ili prema izboru.


Kad se torta ohladi, režite je na kriške, vrlo je dekorativna, a može poslužiti kao predjelo ili prilog, pa čak i kao zasebno jelo.

jeanne