Jaja tvrdo skuhajte, ohladite, oljuštite i narežite na ploške. Umutite zajedno majonezu i kiselo vrhnje, posolite i popaprite po želji.
Mrkvu narezanu na ploške i grašak skuhajte, tvrdi sir naribajte na veličinu prema želji. Ja sam koristila 5 šnita kruha, a vi možete onoliko koliko ima vaše pakiranje pa prema tom broju podijelite smjesu majoneze i vrhnja kako bi vam bila jednako raspoređena na sve ploške (cca 4-5 velikih žlica/plošku).
Svakako ostavite i dio smjese za premazati tortu gore i okolo.
Prvu šnitu tramezzini kruha položite na pladanj na kojem ćete poslužiti tortu, premažite dijelom smjese majoneza-vrhnje, pospite dijelom naribanog sira i slažite nadjeve – grašak-mrkva, sljedeći sloj - tvrdo kuhana jaja, sloj nakon toga šunka, pa opet sloj jaja, i sloj mrkva-grašak.
Naravno, između svakog nadjeva ide šnita kruha premazana smjesom majoneza-vrhnje i posipana ribanim sirom. Kad ste potrošili sav nadjev, premažite gorju plohu torte i njene stranice, te dekorirajte vlascem, mini rajčicama ili prema izboru.
Kad se torta ohladi, režite je na kriške, vrlo je dekorativna, a može poslužiti kao predjelo ili prilog, pa čak i kao zasebno jelo.