Hallongrotta

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Hallongrotta  by Izvor: Shutterstock Izvor: Shutterstock

Ovi keksi punjeni džemom tradicionalno se jedu u Švedskoj, uz šalicu kave ili čaja.

Sastojci

Broj porcija
5
250 goštrog brašna
60 ggustina
230 gomekšalog maslaca
60 gšećera
1vanilin šećer
1prašak za pecivo
½ žličicecimeta
pekmez za punjenje

Priprema

1Pripremite i pomiješajte sve sastojke

U zdjelu stavite omekšali maslac i šećer pa ih mutite mikserom dok se šećer ne otopi, a smjesa postane glatka. Dodajte ostale sastojke i mijesite rukama dok smjesa ne postane kompaktna.


U početku će smjesa biti mrvičasta, a miješanjem će se svi sastojci postupno sjediniti.


2Oblikujte kekse

Na papir za pečenje stavite kuglice tijesta i svaku u sredini utisnite prstom.


3Napunite džemom i ispecite

Udubljenja punite džemom. Kekse pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.


Pečene kekse ohladite i čuvajte ih do jednog tjedna na sobnoj temperaturi u metalnoj ili staklenoj posudi s poklopcem, ili do tri mjeseca u zamrzivaču.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.