Keksi od kakaa, lješnjaka i cimeta

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Keksi od kakaa, lješnjaka i cimeta by Shutterstock Shutterstock

Jede vam se nešto slatko, a nemate strpljenja za duge recepte? Ovaj jednostavan recept za čokoladne cimet keksiće s komadićima lješnjaka odličan je odabir za slatke krize. Mekani su, prhki i mirišu neodoljivo. Možemo samo reći da će ljubitelji cimeta uživati :)

Sastojci

Broj porcija
3
1jaje
50 gšećera
1 žličicacimeta
20 gkakao praha
50 gmaslaca
100 gglatkog brašna
60 glješnjaka
1 žličicapraška za pecivo
1vanilin šećer

Priprema

1 Jaje i šećer umutite pjenjačom

Umutite ih dok ne dobiju bijelu boju.


2 U smjesu dodajte ostale sastojke

U smjesu dodajte vanilin šećer i otopljeni maslac. Nakon toga umiješajte brašno, kakao, žličicu cimeta i žličicu praška za pecivo.


3 Sameljite lješnjake

Sameljite lješnjake i dodajte ih u smjesu za kekse.


4 Oblikujte kekse

Oblikujte kekse i stavite ih peći na 200 stupnjeva, 10 minuta. Kada su gotovi, posipajte ih šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.