Božićni medenjaci

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
4h
KompliciranostTežina
Cijena
Božićni medenjaci

Kakav bi to bio Božić, bez mirisa domaćih medenjaka. Medenjake možete oblikovati po vlastitoj želji. Ja sam radila cijele poklon kutije od medenjaka, pune malih sitnih medenjaka.

Sastojci

Broj porcija
5

Tijesto

400 gglatkog brašna
130 gmaslaca
100 gšećera u prahu
4 žlicemeda
1 žličicasode bikarbone
1jaje
2 žlicekakaa
2 žličicezačina za medenjake
1 žličicacimeta

Ukrašavanje

1bjelanjak
200 gšećera u prahu
malo limunovog soka
jestive boje po želji

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U zdjelu stavite brašno, šećer, maslac, jaje, med, sodu bikarbonu, kakao, cimet i začine, sve lijepo zamijesite u glatko tijesto.


Tijesto omotajte prozirnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta.


2 Oblikujte

Kada ga izvadite, pobrašnite podlogu i razvaljajte. Izrezujete kalupima po želji.


3 Pecite

Peku se 10 minuta na 180 stupnjeva. Kada se ispeku, neka se ohlade. Ohlađene medenjake ukrašavajte po želji.

katarina68