Išleri s kremom od kave

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Išleri s kremom od kave by Shutterstock Shutterstock

Pripremite neodoljive išlere s bademima i kremom od čokolade i kave. Ukrasite ih prema svojim željama i uživajte u savršenom slatkom zalogaju.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

100 gmaslaca
65 gšećera
1 paketićvanilin šećera
100 gglatkog brašna
100 gprženih mljevenih badema

Krema

200 gtamne čokolade
90 gmaslaca
100 mlkuhane kave
150 mlslatkog vrhnja

Priprema

Tijesto

1Zamijesite tijesto

Od maslaca, šećera, vanilin šećera, braš­na i badema zamijesite tijesto.


2Razvaljajte i oblikujte tijesto

Razvaljajte tijesto na po­brašnjenoj radnoj površini na 4 – 5 mm debljine.


Pomoću okruglog kalupa izrežite krugove i slažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


3Ispecite u pećnici

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 10 – 12 minuta.

Krema

1Kuhajte sve sastojke

Čokoladu, maslac i kavu kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete gustu smjesu pa postupno dodajte vrhnje za šlag.


2Ohladite

Ohladite smjesu na sobnoj temperaturi, pa stavite u hladnjak na pola sata.


3Izradite kremu

Kremu izradite mikserom pa prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.


4Složite išlere

Nanesite kremu na jedan keks, a zatim preklopite s drugim kako biste napravili išler.


Išlere možete dodatno ukrasiti prema želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.