Mikserom umutite 4 bjelanjka s malo soli u snijeg.
Dodajte šećer u prahu i nastavite miksati dok ne dobijete finu, sjajnu i čvrstu smjesu.
Pomiješajte brašno i kardamom.
Dodajte smjesu brašna i kardamoma postepeno u bjelanjke, lagano miješajući.
Dodajte pistacije, bademe i sušene brusnice. Promiješajte tako da se svi sastojci sjedine.
Izlijte smjesu u lagano nauljen kalup za pečenje kruha, veličine otprilike 25x10 cm.
Pecite na 180 stupnjeva 35-40 minuta ili dok biskvit ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.
Ostavite da se pečeni biskvit malo ohladi dok je još u kalupu, zatim ga izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.
Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na najmanje 30 minuta kako biste ga lakše rezali.
Nakon najmanje 30 minuta, izvadite biskvit iz zamrzivača i narežite ga na tanke šnite.
Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva.
Narezane biscotte položite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite/sušite na 100 stupnjeva 20-30 minuta.
Provjerite prstom koliko su tvrdi. Ako želite jako hrskave biscotte, možete ih sušiti najduže 60 minuta.
Nakon sušenja, biscotti su spremni za jelo. Pohranite ih u hermetički zatvorenu posudu ili limenu kutiju s poklopcem.
Pravilno pohranjeni keksi mogu stajati najmanje do 2 do 3 tjedna.