Biscotti s pistacijama i brusnicom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Biscotti s pistacijama i brusnicom by Shutterstock Shutterstock

Biscotti su divni, hrskavi keksići koji su postali pravi klasik u svijetu slastica. Njihov jedinstveni oblik, tekstura i bogati okusi čine ih omiljenim izborom za razne prigode. Idealni su za uživanje uz šalicu kave ili čaja.

Sastojci

Broj porcija
10
140 gbrašna
4bjelanjka
60 gšećera u prahu
naribana korica 1/2 limuna
naribana korica 1/2 naranče
¼ žličicesoli
½ žličicekardamoma u prahu
60 gsušenih brusnica
60 gbadema, sitno nasjeckanih
60 gneslanih pistacija, sitno nasjeckanih

Priprema

1Umutite čvrst snijeg

Mikserom umutite 4 bjelanjka s malo soli u snijeg.


Dodajte šećer u prahu i nastavite miksati dok ne dobijete finu, sjajnu i čvrstu smjesu.


2Dodajte brašno i kardamom

Pomiješajte brašno i kardamom.


Dodajte smjesu brašna i kardamoma postepeno u bjelanjke, lagano miješajući.


3Dodajte ostale sastojke

Dodajte pistacije, bademe i sušene brusnice. Promiješajte tako da se svi sastojci sjedine.


4Ispecite u pećnici

Izlijte smjesu u lagano nauljen kalup za pečenje kruha, veličine otprilike 25x10 cm.


Pecite na 180 stupnjeva 35-40 minuta ili dok biskvit ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.


5Ohladite i narežite biskvit

Ostavite da se pečeni biskvit malo ohladi dok je još u kalupu, zatim ga izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.


Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na najmanje 30 minuta kako biste ga lakše rezali.


Nakon najmanje 30 minuta, izvadite biskvit iz zamrzivača i narežite ga na tanke šnite.


6Osušite u pećnici

Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva.


Narezane biscotte položite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite/sušite na 100 stupnjeva 20-30 minuta.


Provjerite prstom koliko su tvrdi. Ako želite jako hrskave biscotte, možete ih sušiti najduže 60 minuta.


7Poslužite

Nakon sušenja, biscotti su spremni za jelo. Pohranite ih u hermetički zatvorenu posudu ili limenu kutiju s poklopcem.


Pravilno pohranjeni keksi mogu stajati najmanje do 2 do 3 tjedna.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.