U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Dodajte nasjeckanu čokoladu.
U drugoj zdjeli pjenasto umutite cijela jaja i žumanjak sa šećerom.
Jajima dodajte smjesu s brašnom i čokoladom. Dobro sve izmiješajte.
Pokrijte zdjelu prozirnom folijom.
Spremite smjesu u hladnjak kako bi se stegnula, otprilike na 1 sat. Možete je pripremiti i navečer pa oblikovati te peći ujutro.
Podijelite ohlađenu i stegnutu smjesu na 3 dijela.
Obilno pospite radnu površinu brašnom.
Dlanovima oblikujte svaki komad tijesta u valjak promjera 3 cm.
Uklonite višak brašna kistom, a zatim valjke stavite na lim obložen papirom za pečenje.
Pecite na 170 stupnjeva 25-30 minuta. Tijesto se neće širiti tijekom pečenja jer je prethodno dobro ohlađeno i stegnuto.
Izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu na 140 stupnjeva.
Ostavite da se pečeno tijesto ohladi par minuta, a zatim oštrim nožem narežite biscotte ukoso na tanke kriške.
Vratite biscotte na lim za pečenje, ali ih polegnite i pecite još 10 minuta.
Dobro ih ohladite, a zatim spremite u limenu kutiju.
Ako su pravilno pohranjeni u hermetički zatvorenoj kutiji ili posudi, mogu ostati svježi i hrskavi najmanje 2 do 3 tjedna, ali i dulje.
Dobro ih ohladite, a zatim spremite u kutiju.