Čokoladni biscotti

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni biscotti by Shutterstock Shutterstock

Biscotti su tradicionalni talijanski keksići koji su idealni za uživanje uz šalicu kave ili čaja. Prilagodljivi su, pa ih možete nadopuniti raznim dodacima poput orašastih plodova, suhog voća ili začina poput cimeta ili vanilije.

Sastojci

Broj porcija
10
180 gglatkog brašna
150 gšećera
1 žličicapraška za pecivo
1 prstohvatsoli
50 gtamne čokolade, nasjeckane
40 gkakaa
3jaja
1žumanjak

Priprema

1Pripremite smjesu

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.


Dodajte nasjeckanu čokoladu.


U drugoj zdjeli pjenasto umutite cijela jaja i žumanjak sa šećerom.


Jajima dodajte smjesu s brašnom i čokoladom. Dobro sve izmiješajte.


2Stavite smjesu u hladnjak

Pokrijte zdjelu prozirnom folijom.


Spremite smjesu u hladnjak kako bi se stegnula, otprilike na 1 sat. Možete je pripremiti i navečer pa oblikovati te peći ujutro.


3Oblikujte tijesto

Podijelite ohlađenu i stegnutu smjesu na 3 dijela.


Obilno pospite radnu površinu brašnom.


Dlanovima oblikujte svaki komad tijesta u valjak promjera 3 cm.


Uklonite višak brašna kistom, a zatim valjke stavite na lim obložen papirom za pečenje.


4Ispecite u pećnici

Pecite na 170 stupnjeva 25-30 minuta. Tijesto se neće širiti tijekom pečenja jer je prethodno dobro ohlađeno i stegnuto.


Izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu na 140 stupnjeva.


5Narežite biscotte

Ostavite da se pečeno tijesto ohladi par minuta, a zatim oštrim nožem narežite biscotte ukoso na tanke kriške.


6Vratite u pećnicu

Vratite biscotte na lim za pečenje, ali ih polegnite i pecite još 10 minuta.


7Ohladite i pohranite

Dobro ih ohladite, a zatim spremite u limenu kutiju.


Ako su pravilno pohranjeni u hermetički zatvorenoj kutiji ili posudi, mogu ostati svježi i hrskavi najmanje 2 do 3 tjedna, ali i dulje.


Dobro ih ohladite, a zatim spremite u kutiju.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.